Nyd naturen eller bylivet med den rigtige cykel

28 marts 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

De fleste danskere har mere eller mindre lært at cykle, før de har lært at gå, og de fleste holder også af at cykle. Uanset om det blot er en lille tur i ny og næ, til og fra arbejde eller som motion.

Det betyder også også at de fleste af os har en eller flere cykler. Alt efter behov. En cykel er nemlig ikke bare en cykel. Hver type passer til forskellige typer ture. Du kan få råd og vejledning af www.time2bike.dk

Time2bike, mountainbike, citybike, racercykel

De forskellige typer af cykler 

En citybike er en cykel, der passer bedst til ture inde i byen, hvor du skal stoppe op og starte tit og ofte. Den er god, når du skal til og fra supermarkedet eller til stationen. Men den passer ikke til en tur i skoven på bakker og mudrede stier eller til en længere tur på landevejen, hvor det er lethed og fart der har betydning.

Til kørsel i skoven, hvor der er bakker, mudder, grene og andre forhindringer skal du bruge en mountainbike. Det er en cykel med et kraftigtigere steel og bredere dæk, så du har et bedre greb. Vær opmærksom på ikke at vælge en af de smarte og billige udgaver. De har en tendens til at knække, hvilke kan give dig store problemer, når du kommer i høj fart.

Så er der racercyklen. Den er nok den mest kendte, for hvem kender ikke Tour de France. Det er en cykel der er perfekt til at køre over lange distancer på landevejen, hvor du ikke hele tiden skal holde øje med trafikken eller gående. Den er ikke god til bykørsel, da du ligger foroverbøjet og du har ikke så godt overblik over trafikken uden at det gør ondt i nakken.

Den sidste type cykel er elcykel, den er god, hvis du har brug for lidt ekstra hjælp, når du cykler. 

Flere Nyheder