Misbrugsbehandling af alkoholisme

Misbrugsbehandling af alkoholisme

I Danmark er alkoholmisbrug – også kendt som alkoholisme – et stadigt voksende problem for folke sundheden. Flere hundrede tusind mennesker skønnes at leve med et kritisk overforbrug af alkohol – et overforbrug, som faktisk må karakteriseres som misbrug.

Når et misbrug af alkohol når et vist niveau, skal der professionel behandling til for at komme ud af det. Får man ikke den behandling, vil alkoholen til sidste nedbryde såvel krop som hjerne – og så vil alkoholismen faktisk få en fatal udgang. Vejen hertil er i reglen hård og barsk. Alkoholisme kan udvikle sig støt over en årrække, og i mange tilfælde opdages misbruget først, når det har nået et stadie, hvor professionel behandling er påkrævet. Og i flere tilfælde opdages alkoholisme faktisk først når det er for sent at behandle.

Hjælp en alkoholiker i misbrugsbehandling

Derfor er det meget vigtigt, at du som pårørende er meget opmærksom på de tegn som kan indikere et alkoholmisbrug. Drikker din kæreste eller ægtefælle mere i hverdagen? Er han eller hun ofte ”syg” – og føler du, at der foregår noget bag din ryg, som du ikke har kendskab til?

Så bør du tage en alvorlig snak med vedkommende. Men du bør fare med lempe, og under ingen omstændigheder prøve at konfrontere den misbrugsramte mens han eller hun er under påvirkning af alkohol. Dette kan nemlig have som konsekvens at den misbrugsramte reagerer med vrede og afvisning, og således skubber dig fra sig.

I stedet bør du kontakte et misbrugscenter, hvor dygtige misbrugskonsulenter på baggrund af erfaring og ekspertise kan hjælpe dig med såvel den svære konfrontation som med tilrettelæggelse af den behandling, som skal få din alkoholiserede pårørende tilbage på ret køl – og til et liv uden alkohol og afhængighed.

Du kan læse mere om behandling af alkoholisme hos Behandlingscenter Søby Park på behandlingscentersoebypark.dk