Kom det triste look til livs med en gulvafslibning

Hvis dit trægulv synger på sidste vers, er det måske på tide at overveje, om det skal restaureres eller udskiftes. Sidstnævnte er en dyr løsning, der ikke gør noget godt for miljøet – førstnævnte er ikke altid en mulighed, men hvis det er, kan du spare penge og bibeholde et flot trægulv fyldt med patina.

Om dit gulv kan klare en gulvafslibning eller ej, afhænger af, hvor tykke brædderne er. Med en gulvafslibning fra Gulvkanonen fjernes det øverste lag af gulvet, og der skal naturligvis være træ nok til at det kan lade sig gøre, uden at det underlæggende træ kommer fra. Har du et massivt gulv, er det ikke noget problem, men hvis det er et lamelgulv og det har været slebet før, skal du undersøge, hvor tykt toplaget er.

Er det en mulighed at slibe dit gulv, bør du helt klart overveje den løsning fremfor en udskiftning. Ikke bare fordi du sparer penge – hvilket de fleste af os jo kan lide – men også fordi du sparer miljøet for en masse ressourcebrug.

Sådan tjekker du tykkelsen på dine brædder

Drømmer du om en gulvafslibning, så er det helt store spørgsmål naturligvis, hvordan du finder ud af, om brædderne er tykke nok. Der er to måder, hvorpå du selv kan gøre det: Enten kan du fjerne et dørtrin, da du her ofte vil kunne se et mellemrum mellem gulvbrædderne. Alternativt kan du kigge omkring radiatorrørene, hvor det også er muligt at spotte tykkelsen.

Har du ikke mod på at kaste dig ud i projektet med at undersøge dit trægulv, kan du også vælge en helt tredje løsning. Du kan nemlig ringe efter et gulvfirma, som kommer og kigger på dit gulv – så kan du samtidig for et uforpligtende overslag på, hvad det vil koste at sætte netop dit gulv i stand. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *