Hvad er mindfulness?

Hvad er mindfulness?

Mindfulness er en af de ting, som er blevet utrolig populære i Danmark. Og det er der ikke noget at sige til. I en travl hverdag, hvor der ikke altid er tid til at stoppe op og få ladet energi op, kan mindfulness være ideel at kaste sig ud i. 

Hvad er mindfulness? 

Når man snakker om mindfulness, så handler det i bund og grund om, at man øver sig i at være mere nærværende. Det handler om, at man skærper sin opmærksomhed i flere øjeblikke. Mindfulness er også forbundet med meditation, men mindfulness behøver ikke kun at foregå, når man mediterer. Det kan handle om, at man er bedre til at stoppe op, og gøre sig selv klar over, at ens tanker ikke flugter andre steder hen end der, hvor man er nu. 

Det kan også handle om, at man øver sig i at være fuldt koncentreret og til stede om én ting ad gangen. Det kan derfor også være alt fra at læse en bog, tage opvasken eller at man har opmærksomhed på dufte og lyde, hvis man går en tur. Det er derfor også en øvelse i at opmærksomheden bliver mere fokuseret. Og det er noget, man kan bruge i flere aspekter af ens liv, for at øve sig i, at man ikke har travlt med at være alle mulige andre steder end der, hvor man er netop nu. 

En af måderne man kan øve alt dette på er også ved åndedrætsøvelser. Her kan man hele tiden har sit åndedræt som fokus, og hvis man kan mærke, hvordan opmærksomheder eller tankerne begynder at flugte, så kan man vende tilbage til et fuldt fokus på åndedrættet, og hvordan man trækker vejret dybt og helt ned i maven. Hvis du er interesseret i mindfulness, kan du også læse mere her: https://cnis.dk/