Har du overvejet at ansætte en nyuddannet?

Har du overvejet at ansætte en nyuddannet?

Har du svært ved at finde egnet arbejdskraft til din virksomhed, er det måske, fordi du er for kritisk. Erhvervserfaring kan være en god ting, men der er også mange gode grunde til at kigge ekstra godt på de nyuddannede kandidater.

Uanset om du har brug for hjælp til rekruttering i Horsens, Hedensted eller Herlev, er det vigtigt, du ved, hvad du har brug for hjælp til. Det er ikke nok at sige, at du har brug for en ny medarbejder – slet ikke hvis du ved, det er svært at finde egnede kandidater. Du skal være skarp på, hvilken profil du søger, og vi anbefaler dig at være særligt opmærksom på de nyuddannede.

Er du en af de ledere, der ryster lidt ved tanken om at ansætte en, der kun har lidt eller ingen relevant erhvervserfaring, fordi uddannelsen kun lige er afsluttet, så læs med her – der er nemlig mange fordele ved at gøre lige netop det.

1) Du kan skabe den perfekte medarbejder

“Den perfekte medarbejder” findes ikke – det er noget, du skaber. Og uanset hvordan du vender og drejer det, er det lettere at skabe drømmemedarbejderen ud af en person, der ikke har fastgroede vaner, end af én som har sin måde at gøre tingene på – og som måske har gjort det i 20 år.

2) Stor motivation

De fleste nyuddannede brænder for at få lov at afprøve alle de ting, de har lært på uddannelsen, og derfor finder du ofte en intens motivation hos dimittenderne – som regel så stor at ingen garvede medarbejdere nærmer sig samme niveau.

3) Nye øjne på “plejer”

Som nyuddannet er der ikke noget, der hedder “plejer,” og dermed får du en medarbejder, som stiller nysgerrige spørgsmål til måden, I gør ting på – og som måske endda har gode idéer til, hvordan det kan gøres anderledes og mere effektivt.