Find gaven til studenten blandt Kay Bojesens figurer

Find gaven til studenten blandt Kay Bojesens figurer

Hvis du mangler gave idéer, og du foretrækker at give smukke og holdbare gaver, kan du med fordel vælge at gå på jagt i det store udvalg af brugskunst fra danske formgivere hos Design Klassiker Shop. Design Klassiker Shop præsenterer blandt andet et stort udvalg af træfigurer fra Kay Bojesen.

Hvilke figurer lavede Kay Bojesen?

Kay Bojesen er designeren bag en lang række træfigurer, som i dag er moderne design ikoner. Den mest berømte af disse er nok den kendte og elskede abe med den lille tykke mave, som pryder flere designer hjem. Her hænger aben og dingler fra lamper, reoler og hylder, uagtet dens oprindelige formål egentlig var et ganske andet. Aben er nemlig skabt til at fungere som et aggregat, som skulle gøre det muligt for selv små børn at hænge tøjet op selv om knagen var placeret i voksen højde. Tanken var, at aben skulle hænge fra knagen i én arm, hvorefter abens fødder ville ramme en højde, hvor barnet kunne nå. Samtidig kunne aben fungere som legetøj.

Nu om stunder fungerer de søde aber mestendels som dekoration. Og samtidig er der fremstillet forskellige varianter af aben – for eksempel med studenter huer i forskellige farver, hvilket gør den velegnet som gave til den nys udklækkede student. Der ud over finder du hos Kay Bojesen en lang række fine og finurlige trædyr så som gravhunde, elefanter, flodheste – og så selvfølgelig de helt utroligt søde fugle med deres appellerende runde former og farvestrålende ”fjerdragt”.

Fugle fra Kay Bojesen udkommer i nye varianter hvert år, hvilket gør dem ideelle som gaver, idet de udgør eminente samler objekter. Modtageren kan hen over årene opbygge en værdifuld samling af de søde dyr, som samtidig pynter smukt på reolen eller hylden, eller i vindueskarmen.

Se det fulde udvalg af Kay Bojesen træfigurer på designklassikershop.dk