Et partikelfilter er faktisk lovpligtigt visse steder

Et partikelfilter er essentielt et filter, som man installerer i en bil, hvortil det så kan sortere nogle partikler fra, som navnet lægger op til.

Men det er ikke hvilke som helst partikler: Det er den slags, som der er med til at forurene gevaldigt, hvorfor man kan reducere ens forurening med især diesel- og benzinbiler ved at installere sådan et partikelfilter.

Dog er det ikke alle, der lige får det gjort, for det er jo en udgift, og det er ikke alle steder, man skal bruge det, hvorfor det er mere for at være miljøvenlig, at man bruger den slags, men hvis man i forvejen ejer en bil, der kører på fossile brændstoffer, så er det sjældent, at man tænker så meget på miljøet i forvejen.

Man forsøger måske at lette den dårlige samvittighed ved at installere sådan et partikelfilter, men reelt skal man måske gøre en større indsats på andre områder, så man bliver mere miljøvenlig.

Dog skal man faktisk ikke længere sydpå end vores naboland, førend man finder nogle byer, hvor man ikke må køre ind i dem, før man har installeret sådan et partikelfilter i ens bil, lastbil med videre.

I den forbindelse kan det for firmaer, der handler meget med udlandet, eller private folk, der rejser meget eller som kørende sælger, være en god idé at få indsat sådan et partikelfilter.

Dog er det også samtidig et bedre argument at se på, hvor udviklingen peger i retning af, hvis man skal gøre noget godt for miljøet, hvis man kan lide at blive transporteret i bil.

Her kan det for eksempel måske bedre svare sig, at man skifter over til en elbil eller bare en nyere bil, der kører længere på literen.

I længden vil det nok bedre kunne svare sig, end at man skal hen at have installeret et partikelfilter på ens gamle spand af en bil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *