Er et tysk sprogkurs virkelig så svært?

Du kan vælge dig et tysk sprogkursus mange steder fra, hvor vi da lige kan starte med at fremhæve følgende: https://ypsilon.dk/sprogkurser/

Men bare alene navnet “tysk” får det nok til at løbe koldt ned ad ryggen på dig og få væmmelsen fra tidens måske nok værste fag i folkeskolen. Og lad os da bare være ærlige: hvor mange af os var ligefrem glade for tyskundervisningen?

Senere blev det da også frivilligt, om man ville have dette sprog på nogle skoler, for måske ville man da heller ikke i en sproglig retning, og det var da en befrielse for mange elever, så man kunne slippe for det fag.

Godt nok er vi nabo til Tyskland, men de interesserer sig ikke så meget for os, og vi forbinder os mest med de andre nordiske lande.

Så taler de da godt nok en del tysk ude i verden, men det er jo intet sammenlignet med engelsk eller spansk for eksempel.

Du kan godt overkomme at lære tysk

Derfor spørger man måske sig selv, om det kan svare sig at lære det, men måske finder man så en årsag senere i livet, hvor man får en tysk kæreste eller en stærk forretningsforbindelse med det tyske folk, så man ser sig lettere nødsaget til at lære at tale det.

Det vil i hvert fald imponere.

Så kan man jo tage et kursus i tysk senere i livet, men hvis man har trælse oplevelser om faget fra tidligeret i livet, så er det måske ikke noget, man ligefrem glæder sig til.

Men tro det eller ej, selvom man siger, at tysk er et svært sprog, og der er flere undtagelser end regler, så er sproget faktisk meget struktureret – mere end dansk!

Så når du først får knækket koden, som langt de fleste gør, så er det faktisk ikke så svært at lære mere end blot gennemsnitligt tysk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *