Alkoholmisbrug Symptomer og virkninger

Nogle mennesker ved ikke selv at de er alkoholmisbrugere. Men der findes nogle almindelige tegn på at en person har udviklet et alkoholmisbrug.

En alkoholmisbruger …

Tager ikke ansvar derhjemme, i sin skole eller på sit arbejde

Oplever gentagne trafikulykker og andre juridiske problemer hvor alkohol er involveret

har problemer med at danne relationer til andre mennesker

drikker for at glemme livets problemer og vanskeligheder

oplever angst, irritabilitet og søvnløshed

En person, der drikker for meget, har ofte tendens til at skade andre fysisk og verbalt.

Alkoholmisbrug er ofte også forbundet med vold. En person der drikker for meget, kan have tendens til at skade andre fysisk og verbalt. For meget alkohol kan føre til sociale og økonomiske problemer. Drikfældige mennesker er også mere tilbøjelige til at få et slagtilfælde og pludselig dø, da alkohol kan have en enorm effekt på blodtryk, stofskifte og blodregulering. Folk der har misbrugt alkohol længe, kan også opleve abstinenser, når de ikke får alkohol, som i det lange løb kan fremkalde krampe og delirium tremens.

Er det virkelig svært at stoppe med at drikke?

De fleste mennesker tror, ​​at de kan stoppe med at drikke alkohol, når som helst – at det kun kræver en jernfast vilje. Selv om dette kan være sandt, finder mange det svært at stoppe med at drikke i lang tid. De holder op med at bruge alkohol i et stykke tid, men fortsætter med at drikke alkohol igen senere.

Alkoholmisbrug kan også skyldes psykiske eller psykiske lidelser, såsom skizofreni, angst og depression. Når en mentalt ustabil person drikker alkohol og føler sig godt tilpas efter at have drukket, kan de ikke se nogen grund til at holde op.

Er man alkoholmisbruger kan det også være at man undervurderer mængden af ​​alkohol man forbruger, hvilket så fører til yderligere drikkeri. Alkoholmisbrugere har også en tendens til at bebrejde andre mennesker eller endda begivenheder som sociale sammenkomster for deres overdrevne alkoholindtag.

Hvis man indser at man har flere af ovenstående problemer, er det på tide at kontakte et Misbrugscenter og få noget hjælp.